Top

Szeress bele az élménybe!

nimilagi_parimadar

Szeress bele az élménybe!

Amikor rendszeresen gyakorolsz, tapasztalhatod, hogy néha egy-egy ászanánál leragadsz. Gondolatban. Lehet, hogy egyszerűen csak jólesik gyakorolni, benne lenni, úgy érzed, a helyeden vagy az ászanában. De az is lehet, hogy azért veszed elő újra meg újra, mert nem hagy nyugodni. (Aztán amikor ráérzel, találsz majd egy másik ilyet, de ez már egy másik történet.)
 
A FLOW jógában az a jó, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül beleszerethetsz egy-egy ászanába. És nyugodtan gyakorolhatsz úgy, hogy arra a testhelyzetre futtatod ki a gyakorlást. Annyi előkészítést, mélyítést kombinálhatsz egymás után, amennyit csak akarsz. Már egy negyedórás felvezetés is elég. Idővel nem is a csúcsászana lesz a lényeg, hanem az a sok mozdulat, amit előtte egymáshoz kapcsoltál. Az ászana pedig már csak egy ajándék.
 
Én egyszer régen beleszerettem a paradicsommadárba (svarga dvijasana), és még mindig az egyik kedvencem. Szeretem, hogy aszimmetrikus, elsőre olyan szabálytalan, nehezen értelmezhető. A végrehajtásához erő, egyensúly ugyanúgy kell, mint lazaság és koncentráció.
 
Szeretek megérkezni ebbe az ászanába. Szeretem magát az élményt.
 
 
Szerző és fotó: Nimila Ági
 
 
mandala_flow

admin
No Comments

Post a Comment