Top

Nem lehet elég korán kezdeni

bulcsukata_gyerekjoga

Nem lehet elég korán kezdeni

Miért szeretek gyerekjógát oktatni?
 
Egy, megérett a meggy: Közvetlen kapcsolódás van közöttünk: egy mosoly, egy érintés, egy jó kis sztori a suliból, visszacsatolás a múlt heti órával kapcsolatban vagy akár egy kérés, hogy milyen játék legyen ma vagy hogy sötétben relaxáljunk és közben simogassam őket… Nem úgy van az, hogy mindenki elfoglalja a helyét, ráhangolódik a csendre és szó nélkül csak befelé figyelve végig csinálja a gyakorlatokat, levezeti a stresszt a légzőgyakorlatokon keresztül és friss energiával feltültődve távozunk az óráról. Itt van olyan, hogy beszélgetünk, nevetünk, gyakorolunk, fejlesztjük a befelé figyelést és a másokra figyelést is, kifejezzük az érzelmeinket és véleményt alkotunk.
 
Kettő, csipkebokor vessző: Instant feedback van: vagyis közvetlen visszjelzést kaphatok, hogy jó-e amit csinálunk vagy éppen nehéz, túl könnyű vagy uncsi. Kemény lecke levenni a gyerkőcök rezgéseit, de ha ez nem megy, akkor azt kertelés nélkül az arcomba vágják, és ez így van jól. Én ezt szeretem. Nincs olyan, hogy póker arccal csinálják, amit mondok, nincs fényezés csak a meztelen igazság. Én ebből tanulok. Szerintem ők is.
 
Három, te vagy az én párom: Minden alkalommal gyerek lehetek: a gyerekenergia amellett, hogy hihetetlen magas frekvencián mozog, ugyanakkor elképesztően érzékeny is. Az oda-vissza áramláson keresztül olyan energia bombákat kapok, hogy pörögnék reggelig, ezért pörgök velük. És bárki bármit mond, el tudnak csendesedni, sőt kicsit be is tudnak pőtyinteni (aludni). Ők viszont nem horkolnak. 🙂
 
Szamárfül: Amikor már indulásra készen vannak és megbeszéljük, hogy jövő héten újra találkozunk, akkor van az a tipikus csibészes mosoly az arcukon. Na az elég kool. Hát ezért szeretem én a gyerekjógát.
 
Szerző: Bulcsu Kata
Fotó: Nyul Zsuzsa

 
wp_gyerekjoga

admin
No Comments

Post a Comment