Top

(MINDEN NAP) NŐNAPRA

nonap

(MINDEN NAP) NŐNAPRA

Reggel óta érkeznek az üzenetek. Vicces és kedves szöveggel, kötelességtudóan tisztességes szöveggel, van, aki vitriolba mártott “tollal” ír, más szerelemmel, tisztelettel vagy hálával.
 
Férfiak üzennek a nőknek, nekünk, hogy tudjuk, ők is tudják mennyit érünk. Hogy tudjuk, mellettünk állnak, támogatnak, amikor kell, hogy tisztában vannak vele, mennyire üres lenne az életük nélkülünk (nem is volna nyilván, de ez másik kérdés). Mert (tudják vajon?) sokszor nem mondják, nem úgy cselekszenek, elfelejtik, hogy nem adottság, hanem szerencse és megtiszteltetés, hogy nők veszik körül őket.
 
Szép gesztus.
 
És mégis – lehet, hogy ezért nem fogtok szeretni –, engem ez a nap nem tölt el felhőtlen örömmel. Arra emlékeztet, hogy még mindig van különbség (fizetésben, megbecsültségben, elismerésben, pályaválasztásban, folytathatnám…) férfiak és nők között. Arra emlékeztet, hogy még mindig téma, hogy ki nő és ki férfi, és mindkettőnek vannak társadalmi következményei. Hogy az ember még mindig akar szerepekben élni.
 
Miközben szerintem csodálatos dolog nőnek lenni, néha nehéz és fájdalmas, máskor fantasztikus és gyönyörteli – és csodálatos dolog férfinak is lenni, néha nehéz és fájdalmas, máskor fantasztikus és gyönyörteli.
 
Másképp vagyunk egyformák. És ez így van jól.
 
 
Szerző:

Németh Gergő

Meggyőződésem, hogy a jóga az egyik legjobb dolog, amit tehetünk magunkért és másokért!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.