Top

(Másik) kedvencem a HALADÓ GERINCJÓGA

gyombi_gerinc2

(Másik) kedvencem a HALADÓ GERINCJÓGA

Azt már írtam, hogy miért tartok kezdő Gerincjóga órákat, az astangát úgy érzem, nem kell megmagyaráznom. 🙂  Így eggyel még adós vagyok: miért szeretem a haladó Gerincjóga óráimat.
 
1. Örökké kísérletezem
 
Törekszem arra, hogy minél mélyebben megértsem a jóga gyakorlatait. Szeretem tudni, milyen (sokszor egészen apró) részletekből áll össze egy összetett mozdulat. Egy ilyen óra nekem az összefüggésekről, kapcsolatokról, és összességében a mozgás kutatásából áll.
 
2. Megmutatja, mi mindenre vagy képes
 
Sosem csak egy órában gondolkozom. Általában hosszú hónapokig foglalkoztat egy ászana, egy irány vagy összetett mozdulat. Ha van egy ilyen új téma, azt hétről hétre elkezdem kibontani, körbejárni, és mivel sok visszatérő gyakorló van, nem kell mindig újra kezdeni. Így óriásit lehet fejlődni. Nincs jobb dolog annál, mint amikor azt látom, hogy egy ászana a lehetetlenből elérhetővé válik.
 
3. Itt külön gyakorolhatom azt, amire nincs idő az astangában
 
A mysore gyakorlás a jógaórák egyik legszemélyesebb fajtája. Sok személyes segítséget tudok adni, de az astanga azért astanga, ha nem is ragaszkodom foggal körömmel a sorozathoz, azért törekszem arra, hogy hasonlítson. 🙂 Jó érzés, hogy néha elengedhetem a kedvenc sorvezetőmet is.
 
+1 Olyan szuper gyakorlók járnak az órákra, akik mindig inspirálnak.
 
 
Szerző: Pápa Gyöngyvér
fotó: Zsuzsanna Nyul

Gyöngyvér Pápa
No Comments

Post a Comment