Top

Legyél te is astangi!

astanga-joga-debrecen

Legyél te is astangi!

Az egyik legmeghatározóbb jógás esemény az életemben egy budapesti astanga bevezető minitanfolyam volt 2013 tavaszán, amin azért vettem részt, hogy felépítsem a napi szintű astanga gyakorlásomat. Korábban is nekifutottam sorozatos papír alapján otthon, de volt egy sejtésem, hogy amit a matracon csinálok, annak nem sok köze van az astanga jógához.
 
A minitanfolyam teltházas volt. Furcsa, mert konkrét technikai dolgokra alig emlékszem, csak az érzésre, hogy végre megtaláltam a helyem, és ezentúl nem volt kérdés, hogy mit gyakoroljak otthon rendszeresen. Astangi lettem.
 
Eleinte csak a napüdvözleteket és az állógyakorlatokat végeztem minden nap, aztán Gyöngyvérék mellett, a budapesti mysore gyakorlásokkal vált kerekké minden. Itt tapasztaltam meg először, milyen inspiráló önállóan, mégis együtt jógázni a másokkal. Tartani a belső figyelmet, mégis meríteni a többiek jelenlétéből, kitartásából, vagy abból, hogy épp csendben szurkolnak, miközben próbálom magam összeszedni egy erőt próbáló ászanában.
 
Ismerd meg te is az alapokat, aztán engedd el bátran a folyamatos vezetést, mert ez adja az igazi szabadságot a gyakorlásban! Mysore órán nem kell haladónak lenned, és a legszebb, hogy nem kell senkihez igazodnod. Csak figyelj befelé, tudatosítsd a légzést, a többiben segítünk – akár lépésről lépésre.
 
 
Szerző: andala Jóga Debrecen vezetője
Fotó: Balogh Róbert
 
 
 
 

Németh Gergő

Meggyőződésem, hogy a jóga az egyik legjobb dolog, amit tehetünk magunkért és másokért!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.