Top

Kifogások kicsiny boltja

nimila_fekszik

Kifogások kicsiny boltja

Dolgok, amiket nem szeretek bevallani magamnak:
 
Egy. Hogy igazából minden alkalommal tudnék találni valami kifogást, amivel lebeszélem magam a gyakorlásról.
 
KÉSÉSBEN VAGYOK. Mire reggel beérek a terembe, már mindenki relaxál. Pedig sokkal jobban szeretek úgy gyakorolni, hogy tele van a terem, valahogy más az energia. Nekem így ehhez nincs kedvem és kész.
 
A KÁVÉM ÉS ÉN. Nem ittam kávét vagy éppen most ittam kávét. Utóbbi esetben lötyög a tejeskávé a hasamban ahelyett, hogy rendberakná az agysejtjeimet. Volt bandha, nincs bandha. Hát kinek jó ez így, de komolyan?
Ha nem ittam kávét, akkor olyan vagyok, mint egy zombi. Kösz, hogy nem mondjátok, de tudom ám magamról, az önirónia és a tükörbenézés a két kedvenc sportágam.
 
Meg úgy általában: kell ez a szuszogva mocorgás, hajlongás, lábemelgetés, fejenállás? HALAD ETTŐL ELŐRE A VILÁG? Nem. Naugye.
 
Kifogásom, vagy inkább valami, amit kikérek magamnak, az A REGGEL. Hogy reggel úgy általában nem szeretem az embereket, a létezést, és az astangát se. Nem vagyok aranyos.
Reggel még itt fáj, ott fáj. Nem is esik jól ilyenkor gyakorolni, mert nem mozog úgy, ami amúgy mozogna… Pedig tudom, hogy tudna, de van-e értelme a hátrahajlításnak, ha reggel nyolckor nem tudom úgy végrehajtani, mint a kínai cirkusz artistája? Ugyehogy nincs.
 
Kifogásom, hogy UNOM. Bumm. Néha iszonyatosan, ne szépítsük.
Jöhetne az álspiri duma, hogy de a belső erő meg a figyelem, meg majd megnyugszik minden gondolat, elcsendesedek, visz a légzés, stb. De ne hazudjunk magunknak, én azt mondom. Lehet ezt unni.
 
ESTE MÁR NEM tudok gyakorolni. A jógastúdióba már nincs időm elmenni, otthon pedig minden más feladat fontosabb, mint az, hogy én gyakoroljak. Nem, akkor már végképp nem fér bele az időmbe.
 
Öt plusz egy – elsőre ennyi kifogás jut eszembe, amivel időnként megpróbálom megúszni ezt az egészet. Egyszer majd megírom azt is, mi vesz rá, hogy mégse kerüljem ki.
Csak ahhoz MOST FÁRADT VAGYOK.
 
 
Szerző és fotó: Nimila Ági

admin
No Comments

Post a Comment