Top
Urbán Jógi Magazin / Jóga  / Épphogy csak megvolt
yoga-bakasana-colour

Épphogy csak megvolt

Kedv, mármint a gyakorláshoz.
Most megint olyan időszak van, amikor minden más előrébb kívánkozik, mint a gyakorlás.
 
Itt van mindjárt a nyári szünet és a tíz hét szünidővel járó szervezés. A napirend, amiben olyan szépen megvolt mindennek, így a jógának is a helye, most csak emlékeimben van jelen. A nyár az másik időszámítás. Nagy a szabadság (a gyereknek), növekvő az őrület (nekem). Nézem a hűtőre kitett excellt (szabadidőmben táblázatokat bámulok, nagyon jó móka, próbáljátok ki), remélem, hogy már az a hét van, de még nem… még nem vagyunk a Balatonnál. Na mindegy. Helyette Budapesten. Csak sajnos nem az iskolai időszámítás szerint. Komolyan nem panaszként mondom, de ebben az átrendeződésben épp csak azt nem találom, hol tudnék nyugodtan gyakorolni. Úgyhogy ez most esetleges.
 
A másik, hogy nyár és lazaság, és pihenés helyett most valahogy pont a legnagyobb hajtásban, őrületben találom magam. Munka, munka, munka. És ez sem panasz. Szeretem, csinálom. De mire délután eljutnék a gyakorlásra, az agyam helyén van valami légüres tér. Egy fekete lyuk. Az, amiben bármi megtörténhet, de semmire nincs garancia.
 
Ebben az állapotban két út van: mégis, mindennek ellenére elkezdem a gyakorlást. Lesz, ami lesz. Végülis semmi bonyolult feladatot nem kell közben megoldanom, nem? Az is jó, ha a dristi egyenlő üveges tekintet (bocs). Ha éppen erre futja, akkor erre futja.
 
A másik, hogy a belső hang azt súgja, keress egy kényelmes kanapét, dőlj le, pihenj. Tehát. Menj haza, szarul nézel ki, aludd már ki magad, meleg van, egyél dinnyét, hagyd a gyakorlást a fenébe.
 
Ma pont olyan állapot volt, amikor már átöltöztem, de mire elkészültem, rájöttem, hogy semmi, de tényleg semmi kedvem az egészhez. Nem értem, nem tudom, miért kezdtem el mégis. És valahogy végigcsináltam. És jó volt. És kevés voltam, és nem toltam túl, és nem vesztem el a mutatványokban, és nem érdekelt hogy néz ki.
 
Csak megvolt.
Pont elég volt.

 
 
Szerző:

Németh Gergő

Meggyőződésem, hogy a jóga az egyik legjobb dolog, amit tehetünk magunkért és másokért!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.